Julegaver til barn i lavinntektsfamilier

Postet av Bærekraftig Bydel den 29. Jan 2023

Til jul i 2022 samlet Hjertevenn og Utleira IL inn gaver, både brukte og nye. I samarbeid med Barne og familietjenesten på Lerkendal og skoler i bydelen kartla man familier som var i målgruppen. Dette resulterte i at 120 barn i nærmiljøet fikk julegaver fra Hjertevenn. 

- På kvelden lillejuleaften var det en 10 år gammel gutt som ringte meg,. Han var så beskymret for at småsøskene sine på 6 og 8 år ikke fikk noen julegaver i år og at de hadde gledet seg til å få gaver fra Hjertevenn. Han fortalte at han hadde vært på klubbhuset flere ganger for å hente gavene, men at døren var stengt. Da forsto vi at de hadde vært på et eller annet klubbhus og ikke i Utleirahallen for å hente gavene. 30 minutter senere møtte jeg gutte og han fikk gavene til familien. Jeg tror disse gavene betydde utrolig mye for gutten og hans familie, sier Pål Birger Wahl som er daglig leder i Utleira IL. 

Målgruppe for tiltaket
Målgruppen er barn i familier med lav inntekt i forhold til nødvendige kostnader. Vi ser at flere som tidligere har klart seg greit med sin inntekt, nå søker hjelp etter prisøkninger på mat, drivstoff, strøm og andre varer som følge av dette. 

Vi ønsker også å nå privatpersoner, familier, organisasjoner og næringsliv som ønsker å bidra med gaver. I 2022 fikk vi blant annet gaver fra Idrettsrådet i Trondheim og Bufetat. Vi håper på flere gavegivere i 2023 da vi tror behovet også er stort kommende jul. 

Registrering
Det er viktig at alle som ønsker gaver er i målgruppen og at de registrerer barnet digitalt på skjema som legges ut når det nærmer seg jul. Alle som registrerr seg må fylle ut alle rubru\ikkene og godkjenne at skjemaet kun brukes til formålet, å få riktig gave til riktig barn.

Bidragsytere i tabellen under

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.