Utlånsordning av sko og utstyr

Postet av Bærekraftig Bydel den 30. Jan 2023

I Utleirahallen kan du låne sko, både til aktivitet i hallen og fotballskao til kunstgressbanen. Det er også knesbeskyttere og leggskinn tilgjengelig. Om man låner utstyret i en time under aktiviteten eller en lengre periode er opp til brukerne. Utstyret er tilgjengelig for å øke aktiviteten slik at alle kan delta. 

Noen har glemt skolene sine, mens andre har ikke sko som passer. Ordningen er til for å aktivisere alle, selv om de ikke har utstyr tilgjengelig. Vi ønsker med dette å sette fokus på å redusere utstyrspresset. Det skal være akseptert å bruke lånesko og annet brukt utstyr. 

Skoene er gitt av medlemmer og andre som har sko som ikke brukes. Noe er kjøpt brukt og noe har vi fått fra sportsbutikker. Vi har også fått gaver fra næringslivet for å kjøpe utlånsutstyr. 

Ordningen er 100% tillitsbasert. Noen ganger er det sko på avveie, og noen sko blir utslitt. Vi ønsker derfor kontinuerlig påfyll av sko. Det kreves noe å ha gode sko til alle føtter og størrelser, uansett aktivitet. 
Har du lyst til å bidra med å gi bort sko kan du ta kontakt med Utleirahallen eller putte skoene i innsamlingsboksen utenfor kiosken. 

Utlån av sko og utstyr er flyttet til garderobegangen ved garderobe 6-8, med skilting som vist under.

Det er også utlån av spill i Utleirahallen

Bidragsytere


Panteinnsamling til gode formål

Postet av Bærekraftig Bydel den 30. Jan 2023

Hjertevenn har et samarbeid med Frelsesarmeen om å gjenbruke deres klescontainere når disse byttes ut. Målsetningen med dette er å gjenbruke containerne for å samle pant. Utleira IL har i mange år samlet pant i Utleirahallen, men ønsker nå sammen Hjertevenn å utplassere containere for panteinnsamling i nærmiljøet. De to første containerne er satt utenfor Utleirahallen slik at alle kan donere pant når de drar til hallen. 

Utleira IL og Hjertevenn har nå tilgang til en varebil, som gjør det enkelt å levere panten. 

Pengene som samles inn skal gå til å videreføre gode lokale og  bærekraftige Hjertevenn-prosjeketer som en del av den varige driften etter prosjektperioden. 

Bidragsytere

Julegaver til barn i lavinntektsfamilier

Postet av Bærekraftig Bydel den 29. Jan 2023

Til jul i 2022 samlet Hjertevenn og Utleira IL inn gaver, både brukte og nye. I samarbeid med Barne og familietjenesten på Lerkendal og skoler i bydelen kartla man familier som var i målgruppen. Dette resulterte i at 120 barn i nærmiljøet fikk julegaver fra Hjertevenn. 

- På kvelden lillejuleaften var det en 10 år gammel gutt som ringte meg,. Han var så beskymret for at småsøskene sine på 6 og 8 år ikke fikk noen julegaver i år og at de hadde gledet seg til å få gaver fra Hjertevenn. Han fortalte at han hadde vært på klubbhuset flere ganger for å hente gavene, men at døren var stengt. Da forsto vi at de hadde vært på et eller annet klubbhus og ikke i Utleirahallen for å hente gavene. 30 minutter senere møtte jeg gutte og han fikk gavene til familien. Jeg tror disse gavene betydde utrolig mye for gutten og hans familie, sier Pål Birger Wahl som er daglig leder i Utleira IL. 

Målgruppe for tiltaket
Målgruppen er barn i familier med lav inntekt i forhold til nødvendige kostnader. Vi ser at flere som tidligere har klart seg greit med sin inntekt, nå søker hjelp etter prisøkninger på mat, drivstoff, strøm og andre varer som følge av dette. 

Vi ønsker også å nå privatpersoner, familier, organisasjoner og næringsliv som ønsker å bidra med gaver. I 2022 fikk vi blant annet gaver fra Idrettsrådet i Trondheim og Bufetat. Vi håper på flere gavegivere i 2023 da vi tror behovet også er stort kommende jul. 

Registrering
Det er viktig at alle som ønsker gaver er i målgruppen og at de registrerer barnet digitalt på skjema som legges ut når det nærmer seg jul. Alle som registrerr seg må fylle ut alle rubru\ikkene og godkjenne at skjemaet kun brukes til formålet, å få riktig gave til riktig barn.

Bidragsytere i tabellen underNye arenaskilt med Hjertevenn

Postet av Bærekraftig Bydel den 23. Jan 2023

Det er utviklet en del nye arenaskilt til Utleira Idrettspark. Dette er gjenbruksskilt i samarbeid med BK Trykkpartner.Bidragsytere


Hjertevenn T-skjorte

Postet av Bærekraftig Bydel den 23. Jan 2023

Bambusa har utviklet en bambus t-skjorte til våre hjertevenner. Denne kommer i februar 2023.

Bidragsytere

Klistremerker som gir økt fokus

Postet av Bærekraftig Bydel den 22. Jan 2023

Det er utviklet nye klistremerker for å redusere forbruk og bedre gjenvinning. Vi ønsker gjerne at Hjertevenn-bedrifter og samarbeidspartnere bruker disse, for effekten det gir og for åmarkedsføre nettstedet.

Bidragsytere

Hjertevenn-koppen 2023

Postet av Bærekraftig Bydel den 22. Jan 2023

Hjertevenn har i samabeid med Utleira IL og Stubban Vel utviklet en Hjertevenn-kopp. Målsetningen med Hjertevennkoppen er å hindre ensomhet. Hjertevenn-koppen skal symbolisere at man ønsker kontakt og at alle som bruker Hjertevenn-koppen bryr seg om og snakker med hverandre.  Koppen er klar til distribusjon i løpet av januar/februar 2023. 

Vi håper denne koppen blir å finne på mange arbeidsplasser og spisesteder. Bidragsytere

Matutlevering i Utleirahallen

Postet av Bærekraftig Bydel den 22. Jan 2023

Hjertevenn har i samarbeid med Utleira Idrettslag og Matsentralen i Trondheim matutlevering
- Mandager fra kl 14.00
- Fredager fra kl 14.00  

I 2022 har det blitt delt ut ca 25 tonn med mat gjennom året. Mesteparten av maten har kommet fra Matsentralen i Trondheim, men vi har også mottatt mat fra butikker og distributører. I 2022 fikk ordningen støtte fra IKEA for å oppgradere kjøkkenet som brukes til matutlevering for å ha mulighet til å øke kapasiteten. I starten av 2023 har det blitt satt ukentlige rekorder og det har enkeltuker blitt utlevert langt over 1 tonn med mat. 

Målgruppe for tiltaket
Målgruppen er familier og enkeltpersoner med lav inntekt i forhold til nødvendige kostnader. Vi ser at flere som tidligere har klart seg greit med sin inntekt, nå søker hjelp etter prisøkninger på mat, drivstoff, strøm og p andre varer som følge av dette. 

Registrering
Det er viktig at alle som henter mat skal registrere seg. Dette for å dokumentere hvor maten blir av. Det er viktig å registrere fornavn eller etternavn, antall familiemedlemmer, bydel man bor i og hvor mange oser mat man har hetet.

Regler
Reglene hos oss er enkle.  Det er maks to vanlige bæreposer pr familie. Videre er det maks to middager man kan hente og ellers maks to av hvert produkt. 

Bidragsytere i tabellen under